Mekanisk verkstad

Vi tillverkar vagnar för transport, djurhållning och parkstädning

Om oss

I vår mekaniska verkstad tillverkar vi på Dalums Mekaniska vagnar för olika ändamål anpassade efter våra kunders behov.

Vi tillverkar bland annat vagnar för skogsindustri, lantbruksvagnar och entreprenadvagnar. Alla våra vagnar är gjorda i kvalitetsstål och i vårt stora utbud hittar du produkter för transport, djurhållning och parkstädning. Vi på Dalums Mekaniska har lång erfarenhet och bred kompetens inom vår bransch och vi arbetar efter våra kunders önskemål. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda och arbetar för att du som kund ska känna dig trygg. Vi har vår verkstad i Blidsberg mellan Ulricehamn och Falköping, men arbetar över hela Sverige.

Läs mer om vår personal.

Dalum Vagnen.

 

Historia

1946 - I november 1946 startade Gunnar och hans bror Karl-Erik Dalums Mekaniska Verkstad AB i det enkla uthuset vid deras farfars hus i Dalum. Till en början fick de stöttning och vägledning av farbrodern Manne som delade deras vision.

 

1961 - En ny era inleddes med byggandet av den verkstad som skulle utgöra företagets hjärta och hem under många framgångsrika år.

 

1990 - Gunnars son, Peter, tog över rodret som 29-åring efter Gunnars bortgång. Ett generationsskifte som också innebar att Peter köpte ut sin farbror ur företaget, vidareförädlande arvet från sina föregångare.

 

1995 - I takt med att verksamheten växte krävdes utökning av utrymmen. Nya kontor, omklädningsrum och en matsal skapades för att möta företagets växande behov och skapa en trivsam arbetsmiljö. 

 

2010 - Fortsatt tillväxt ledde till behovet av utrymme för möten och utbildningar. En del av verkstaden genomgick en omvandling, från att ha varit stillastående till att bli ett nytt fräscht omklädningsrum samt en ny matsal. Det gamla omklädningsrummet omvandlades till extra kontorsplatser och den tidigare matsalen blev ett konferensrum. 

 

2015 - Året då vi övergick från våra ursprungliga lokaler i Dalum till en lokal i grannsamhället Blidsberg. Steget möjliggjorde produktion i större volymer och skapade möjligheten att anställa fler kompetenta medarbetare.

 

2020 - Nästa generation gör sin entré när Peters tre barn, Alexandra, Rebecca och Oscar, blir delägare i företaget. En fortsättning på den långa familjetraditionen och en investering i en hållbar framtid för Dalums Mekaniska. 

Dalums Mekaniska har lång erfarenhet som tillverkare av rundbalsvagnar och andra typer av transportvagnar

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss. Svarar vi inte i telefon så fyll gärna i formuläret så återkommer vi så snart vi kan. 

 0321-299 80

Kontakta oss

Vagnar

Lär mer om våra vagnar och maskiner anpassade för skogsindustri, lantbruk, entreprenad, park- & golfområden, gjutbord och andra projekt.

Läs mer om våra vagnar

FRÅGA TILL OSS? - LÄMNA DINA UPPGIFTER SÅ ÅTERKOMMER VI TILL DIG!

Ibland har vi svårt att svara i telefon, ring vår vxl på 0321-29980 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi upp dig så snart det är lugnare för oss. Vi har öppet måndag till fredag.